Evenimente
10 Minute de Citit

Top 8 caracteristici ale dronei Mavic 3 Multispectral

Scris de
Stoian Lucian
Publicat în
November 24, 2022

Date multispectrale avansate într-o nouă platformă.

Fermierii din întreaga lume se bazează deja pe echipamentele DJI pentru a planifica și gestiona starea culturilor, identificând problemele înainte ca acestea să afecteze rezultatele finale. Dronele au devenit un instrument necesar și important pentru creșterea eficienței și maximizarea randamentelor. Drona DJI Mavic 3 Multispectral schimbă conceptul colectării datelor.

Iată primele opt caracteristici ale noului Mavic 3 Multispectral.

 

1.Cea mai mică cameră multispectrală cu 4 benzi din lume

 Imaginile multispectrale oferă profesioniștilor din agricultură o modalitate de a vedea invizibilul și de a elimina ipotezele neclare din operațiunile de zi cu zi. Având acces la date din anumite părți ale spectrului electromagnetic, fermierii pot eficientiza acțiunile reducând costurile, utilizând resursele mai eficient și în cele din urmă, să-și maximizeze randamentele.

Mavic 3 Multispectral are o matrice de senzori încorporată care combină senzori Green, Red, Red Edge și Near Infrared pentru a suporta indicii de vegetație NDVI, GNDVI și NDRE.

Acești trei indici oferă informații utile pentru fermieri. NDVI face posibilă detectarea plantelor aflate sub stres, diferențierea culturilor și determinarea în ce stadiu se află în ciclul lor de creștere. Indicele NDRE oferă informații despre conținutul de clorofilă din frunze, iar GNDVI este util pentru estimarea activității fotosintetice, precum și a conținutului de apă și azot din plantă. 

Piloții pot valorifica imagini multispectrale în timp real, datorită unei noi funcții care vă arată indici de vegetație pe ecran, alături de imaginea video.

 

2.Un senzor de lumină pentru date de calitate

Când se evaluează datele agricole, modificările condițiilor meteo de la o zi la alta pot interfera cu claritatea rezultatelor NDVI. Mavic 3 Multispectral are un senzor de lumină încorporat pe partea din spate a carcasei, care are rolul de a atenua acest lucru. Este nevoie de date despre nivelul de insolație care pot fi utilizate pentru a calibra și a normaliza datele multispectrale în post-procesare. Prin ajustarea nivelului de lumină, obțineți rezultate NDVI mai precise și date exacte, indiferent de vreme sau anotimp.

3.O cameră video avansată pentru topografie și cartografiere eficientă

Dincolo de capacitățile sale multispectrale profesionale, Mavic 3 Multispectral are și o cameră video care a fost dezvoltată pentru a duce agricultura și cartografierea fluxurilor de lucru la un ridicat. Cu un 4/3 CMOS și senzor de imagine de 20MP, un obturator mecanic și fotografiere cu interval de 0,7 secunde, totul este dedicat pentru survolări aeriene rapide și calitate a datelor colectate. Toate avantajele menționate mai sus în asociere  cu o durată de zbor de 43 de minute, Mavic 3 Multispectral poate colecta date pe o suprafață de până la 2 kilometri pătrați într-un singur zbor.

Aceste survolări aeriene rapide pot fi considerate partenerul perfect pentru colectarea de date multispectrale. Pentru prima dată, o singură platformă poate fi utilizată pentru a genera atât fotogrammetrie de înaltă calitate, cât și date multispectrale, făcând mai ieftină și mai ușoară ca niciodată digitalizarea fermei dvs. și folosirea datelor NDVI. 

De asemenea, știm că profesioniștii din agricultură lucrează non-stop. Camera vizuală a lui Mavic 3M este proiectată pentru a fi la fel de performantă în condiții mai puțin favorabile. Cu pixeli de 3,3 μm și software îmbunătățit pentru condiții de lumină scăzută, aceasta oferă performanțe uimitoare . În cele din urmă, Mavic 3M înseamnă eficiență și inteligență. Cu survolări rapide și funcții concepute pentru a atenua lumina slabă și inconsistentă, fereastra dvs. operațională este mai largă ca niciodată.

 

4.Compatibilitate RTK pentru prospectări de precizie

Când creați elemente de fotogrammetrie și colectați date multispectrale, precizia are o importanță deosebită. M3M este compatibil cu accesoriul RTK pentru a permite profesioniștilor din agricultură să efectueze survolări cu grijă, eficiență și - în mod esențial - fără a fi nevoie de puncte de control la sol. 

Indiferent dacă doriți să nivelați terenul, să pulverizați culturi, să colectați date multispectrale sau să optimizați liniile de recoltare, lucrul cu precizie la nivel de centimetru poate face o diferență enormă în ceea ce privește calitatea informațiilor și detaliile planificării. La rândul său, acest lucru va contribui la eficiența operațiunilor de zi cu zi, cu mai puține greșeli și câștiguri mai mari.

 

5.Stabilirea standardului de siguranță și stabilitate

 

Mavic 3M folosește cele mai recente tehnologii DJI de siguranță și comunicare pentru a reduce riscul de accidente.

 

Principalul sistem este detectarea obstacolelor și navigația de ultimă generație, alimentate de sistemul avansat de asistență pentru pilot(APAS 5.0). Datele de la șase senzori de viziune și doi senzori cu unghi larg sunt evaluate în timp real pentru a detecta obstacolele în toate direcțiile și- când utilizați modul Evitare - redirecționați traseul de zbor ca atare. APAS 5.0 alimentează, de asemenea, funcția avansată Return To Home a lui Mavic3M, care vă optimizează traseul de zbor pentru a economisi bateria și pentru a vă aduce aeronava acasă în siguranță la atingerea unui singur buton.

Nu în ultimul rând, din punct de vedere al siguranței: ca și în cazul tuturor celorlalte platforme de DJI, este sistemul AirSense încorporat al lui Mavic 3M, care oferă o avertizare din timp a aeronavelor cu echipaj din apropiere care transmit semnale ADS-B.

Conexiunea ta cu drona este la fel de stabilă ca și zborul acesteia. Mavic3M vine cu tehnologia de transmisie O3 de la DJI. Acesta stabilește standardul video și stabilitatea controlului oferind o legătură fiabilă între pilot și aeronavă.

6.O platformă compactă pentru implementare rapidă

Profesioniștii în agricultură sunt obișnuiți să lucreze cu utilaje grele, dar colectarea datelor nu trebuie să fie așa. Mavic 3M este mic, compact și pliabil - se poate transporta cu ușurință într-un rucsac de la o locație la alta. Puteți ține Mavic 3M într-o mână și puteți decola în câteva secunde. Aceasta este practicabilitatea adevărată alături de cea mai mică cameră multispectrală de pe piață. Nu mai este nevoie să alegi între comoditate, capacitate, dimensiune și performanță. Cu Mavic 3M, le poți avea pe toate.

7.Compatibilitate deplină cu aplicația SmartFarm de la DJI și DJI Terra

 

Mavic 3 Multispectral este compatibil cu aplicația DJI SmartFarm, permițând profesioniștilor din agricultură să coordoneze orice date colectate cu operațiunile de pulverizare și împrăștiere.

SmartFarm vine cu o gamă de caracteristici pentru fluxuri de lucru simplificate, inclusiv planificarea intuitivă a misiunilor, o prezentare completă a flotei, managementul pe teren, evaluarea datelor și colaborarea fără efort între echipe.

Datele colectate de Mavic 3M sunt, de asemenea, compatibile cu DJI Terra, astfel încât să puteți crea cu ușurință și eficiență hărțile și operațiunilor dumneavoastră.

8.Copiere inteligentă a reliefului terenului

Suntem conștienți că nicio fermă nu este la fel și că, în special, nu toate fermele sunt pe teren plat. De aceea, Mavic 3M oferă funcția TerrainFollow, astfel încât să puteți menține o altitudine uniformă în timp ce zburați într-o misiune de survolare pe diferite terenuri. Prin ajustarea ușoară în funcție de teren, puteți asigura integritatea datelor dvs. în timp ce sunt colectate, fără a fi nevoie să luați în considerare diferențele de post-procesare.

Pentru situațiile în care nu ați reușit să importați un DSM sau date locale de altitudine înainte de zbor, senzorii de evitare a coliziunilor de la Mavic3M pot prelua controlul prin detectarea distanței la sol ajustând automat înălțimea de zbor.

Cloud API și suport pentru ecosistem

Dacă doriți să lucrați cu sau să construiți o soluție personalizată cu Mavic 3M, puteți face acest lucru cu API-ul DJI Cloud. Acesta le permite dezvoltatorilor să se conecteze la hardware-ul Mavic 3M, fluxul video și datele foto în software-ul dedicat.

Cu Mobile SDK și Payload SDK, dezvoltatorii pot extinde aplicațiile Mavic3M datorită compatibilitîții cu accesoriile de top.

Redefinirea dronei multispectrale

Mavic 3M este compact și portabil, dar oferă capabilități revoluționare pentru profesioniștii din agricultură și topografie. Această dronă redefinește standardele industriei pentru instrumentele multispectrale și are ceva individual pentru fiecare.

 

Pentru detalii:

DroneBox Romania | Drone Box S.R.L.

Dealer Autorizat DJI Agriculture în România

www.DroneBox.ro

contact@dronebox.ro

https://www.facebook.com/DroneBox.Romania

Sursa: DJI Enterprise 

https://enterprise-insights.dji.com/blog/mavic-3-multispectral-top-features

Abonează-te!
Primește periodic pe Email articole, studii de caz și știri din segmentul agricol și din domeniul dronelor agricole!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Studii De Caz

Cum te pot ajuta dronele în agricultură să-ți crești productivitatea și profitabilitatea

March 5, 2023
Studii De Caz

Tehnica volumului ultra-redus de apă (ULV) folosită de dronele agricole

March 22, 2023
Studii De Caz

Alege tipul potrivit de drone agricole pentru nevoile tale

March 8, 2023